Opprinnelsen

Kaffebrenning er en kjemisk prosess. Under denne prosessen er syrer, aromaer og andre komponenter opprettet eller balansert på en måte som bør utfylle syre, smak, ettersmak og fyldighet. Hvor lenge bønnen brennes avhenger av hvor sterk kaffen ønskes, og hvilken syrebalanse som ønskes. Kaffe brennes vanligvis i mellom fem og åtte minutter, og varmes opp til en temperatur på 180-240 grader. Desto lysere bønnene brennes, desto mer syre vil oppnås. Når den brennes mørkt vil bitterheten komme mer frem. Smaken av en kaffeblanding vil i svært stor grad bli bestemt av denne prosessen. Det er dette som blir målt i parameter fra 1-5, en er den lyseste og 5 er den mørkeste.

Det er mer enn 60 varianter av kaffe, men bare to av de har kommersiell betydning: Arabica og Robusta

Vi programmerer våre maskiner til din smak, og våre kunnskapsrike serviceteknikere finner den rette typen kaffe til din bedrift!